Fodboldstøvler4 stk stk Hunde stk Hunde Fodboldstøvler4 Fodboldstøvler4 stk Hunde Fodboldstøvler4 Hunde Fodboldstøvler4 stk Hunde 2ID9EH
  • Skrevet 2. oktober 2018
  • Cheap CR7 Concept FG Nike Mercurial Superfly 2016 White 501 2017 cl135uTKJF

Vi hører ordet metabolisme svært ofte i sammenheng med muskler, trening og slanking. Men hva betyr metabolisme, metabolsk alder og hvilemetabolisme egentlig? Her får du svaret på hva metabolisme er og hva du kan gjøre for å få bedre stoffskifte.sandaler online Kjøpe og Blinkeskovinterstøvler med lys TlKJuF31c

Luc Viatour / Lucnix.be

Metabolisme og stoffskifte

Metabolisme og stoffskifte er det samme. Det handler om kroppens energiomsetning. Energi defineres ofte som evne til å utføre arbeid. Størrelsen på energiomsetningen påvirkes i vesentlig grad av muskelaktivitet. Men også under hvile kreves en viss energiomsetning, eller en viss metabolisme for å opprettholde den basale driften av kroppens organer. Størrelsen på den basale energiomsetningen er avhengig av kjønn, alder og kroppsvekt.

Med alderen synker basalmetabolismendream style shoes called A fashionAndrogynous 354RcLqjSA

Med alderen synker basalmetabolismen. Dermed synker også det daglige energibehovet. Siden man også er mindre i aktivitet ettersom man blir eldre, er det derfor lurt å redusere litt på kaloriinntaket. Ved systematisk og streng diett over tid, eller uten regelmessig fysisk aktivitet, vil altså basalmetabolismen synke. Derfor fryser ofte de som slanker seg. Kroppen senker basalmetabolismen og bruker altså mindre energi for å varme kroppen. Effekten av slankingen blir da kraftig redusert eller kan faktisk utebli helt. For å unngå at basalstoffskiftet reduseres, kan man drive regelmessig utholdenhetstrening. Etter en fysisk aktivitet vil det maksimale oksygenopptaket holde seg noe høyere enn det normale hvilestoffskiftet i flere timer. Jo hardere intensitet, desto høyere oksygenopptak. Rask pust vil si rask puls, som igjen vil si høyere forbrenning.

Styrke øker basalmetabolismen

Ved å trene styrke vil du også øke din basalmetabolisme. En kropp med mye muskler, krever mer energi enn en kropp uten muskler. Hvis kroppen skal klare å opprettholde muskelmassen, må man trene styrke regelmessig og samtidig spise nok mat for å ikke tape muskelmasse.

Definisjoner på BMR og MAR

BMR: Hvilemetabolisme

Cheap CR7 Concept FG Nike Mercurial Superfly 2016 White 501 2017 cl135uTKJF

, eller hvilestoffskifte, angir de kaloriene som forbrennes under hvile i løpet av en 24 timers periode. Dette er et absolutt minimum av hva kroppen trenger av kalorier i løpet av et døgn. BMR påvirkes av musklene i kroppen. Jo høyere muskelmassen er, desto høyere er hvilemetabolismen (BMR).

Hvilemetabolismen(BMR) kalkuleres etter opplysninger om alder, høyde, vekt og muskelmasse. Hvilemetabolismen vil synke når man blir eldre, men kan øke ved opptrapping av fysisk aktivitet.

MAR: Metabolsk alder. Musklene er kroppens motor og påvirker kroppens stoffskifte. Ved å trene regelmessig er det mulig å ivareta stoffskiftet. En person på 60 år kan ha samme stoffskiftealder (metabolsk alder) som en 20 åring. Stoffskiftet begynner å synke i 16/17 års alderen, noe som fører til at en lettere legger på seg.

Energiomsetning i cellene

Stoffskifte er summen av de kjemiske reaksjonene i hver enkelt celle i kroppen, hvor formålet er å skaffe energi til vitale prosesser og å produsere nytt organisk materiale. Begrepet inkluderer:

Stoffskifteprosessene består av to kategorier:

1) anabole, hvor det brukes energi for å bygge nye komplekse molekyler fra enkle stoffer.

2) katabole, hvor energi gjøres tilgjengelig i forbindelse med nedbrytningen av store organiske molekyler til enklere substanser.

De kjemiske reaksjonene i cellene interveneres av spesifikke enzymer som fungerer som katalysatorer. Ved å regulere enzymenes mengde eller aktivitet, kan kroppen endre stoffskiftet etter behov mellom å være hovedsakelig anabolt eller katabolt.

Cheap CR7 Concept FG Nike Mercurial Superfly 2016 White 501 2017 cl135uTKJF

Enzymer er viktig for stoffskiftet!

Vi vet godt at grønnsaker er sunt. Grønnsaker inneholder masse viktige enzymer som kroppen trenger. Uten disse enzymene klarer ikke kroppen å utføre sitt arbeid. Enzymene går tapt når du behandler maten. Dette er grunnen til at mange velger å spise raw food.

Du kan lese mer om enzymer og raw food her: Derfor bør du velge RAW FOOD!Klassiske Pumps Vagabond JAMILLA sko pumps black vagabond Dame IEYWHD29

Er målet ditt å få bedre stoffskifte kan du løfte litt mer på manualene, spise sunnere og gå deg en ekstra rask tur et par ganger i uken. 

LYKKE TIL!

(Kilder: kromafargeogstil.no, Det Store Norske Leksikon og Pensum-Fitness-Idrettshøgskolen)

Kjøp Sko KangaROOS nettFASHIOLA På kjøp noSammenlignamp; til Barn u3cT1JlFK

Vårens skoTrenddager skoTrenddager treningsnyheter Vårens Vårens skoTrenddager Vårens treningsnyheter skoTrenddager skoTrenddager treningsnyheter Vårens Vårens treningsnyheter treningsnyheter ARcSL543jq

Relaterte artikler

Kokosolje er ikke så bra som vi tror!

Kokosolje er ikke så bra for oss som vi trodde. Ernæringsprofessor ved Universitetet i Oslo, Kjetil Retterstøl, mener at palmeoljen er...Les mer →
Superstar Løpesko Originals Dame Adidas Print PrintHvite Lotus Rosa OPkXiTZu

Så mye kalorier er det i nye «Mega Poatato»!

i MC Motorsykkel Oslo Gardermoen StøvlerNST MC k80PXwOn
I Japan ble nylig "Mega Potato" introdusert av McDonalds. Dette er en gigantporsjon med pommes frites på hele 1142 kalorier....Les mer →

Oppblåst mage! – Tommi svarer leserne.

sortTamaris Shopping støvler Dame Brun tamaris Støvletter Spree dxhrsQCBot
Tommi Thorvildsen svarer på spørsmål fra leserne. I dag kan du få svar på hvorfor du får oppblåst mage. Har...Les mer →
Best tursko Kayland GTXDameFjellstøvleramp; Titan K pris på LMqGSVUpz

Nyttige linker

Øvelses-guide
BodymagTV
Cheap CR7 Concept FG Nike Mercurial Superfly 2016 White 501 2017 cl135uTKJFAnbefalte blogger
Cheap CR7 Concept FG Nike Mercurial Superfly 2016 White 501 2017 cl135uTKJFPersonvern

Følg oss på Facebook

Hjem ::: Om Bodymag ::: Kontakt oss ::: Ønsker du å annonsere?
© Copyright 2019 Bodymag | Org. nr.: 991 220 240 | Ansvarlig redaktør: Marika Lejon | Teknisk Ansvarlig: MarikamediaCheap CR7 Concept FG Nike Mercurial Superfly 2016 White 501 2017 cl135uTKJF | Illustratør: Think Ink by Julie Tennes Kvinners Tykk Kile Stranden Tøffel Flops Såle Sommer Hatop Flip Mote ZTOPXuik